Алма Матер чества 70-годишния юбилей на Любомир Канов

Литературна вечер: "Любомир Канов на 70 години" представят в театралния салон на СУ"Св.Климент Охридски"

Любомир Канов е от онези наши политически емигранти, които живеят с пулса на страната. Той е бил винаги в горещите точки на събитията.Това е един човек, който в някаква степен можем да приравним до името на Георги Марков.Това каза в ефира на БНР Димитър Новков.

Той съобщи, че издателство "РИВА" и Културният център на СУ "Св. Климент Охридски" организират литературна вечер: "Любомир Канов на 70 години" днес – 19-и ноември от 19.00 часа. Събитието ще се състои в театрална зала на СУ и ще бъде със специалното участието на Ицко Финци.

Има една книга –"Стрела от тръстика" и през нея можем да разберем много неща за себе си като българи, за онзи свят, който се опитваме да постигнем, и най-накрая за нас като човеци. Затова си мисля, че Канов би ни сложил диагнозата на едно биполярно психично разстройство. За нас е много характерно, че прескачаме от тежка депресия във висока мания. Нито едното е вярно, нито другото. Имаме и възходи, и падения, но ние сме склонни да преувеличаваме или в едната посока, или в другата посока. "Силно любим и мразим" е най-точното за нашия психически статус. През думите се изяждаме сами себе си и се превръщаме в човекоядци на самите себе си, коментира Новков.