Половин век сексапил или просто Моника Белучи

„Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си, но това отнема цял живот.“

Безспорно Моника Белучи е синоним за класа, стил и неостаряващ сексапил. Прелестната италианка се изявява както в киното, така и на модния подиум.

Моника Белучи е вероятно най-голямото доказателство, че истинската жена не крие тайната на своите победи в мерките и годините. „Най-важното нещо в живота е желанието“, каза италианката с премрежен поглед и обяви развод на възраст, когато висша проява на смелост за повечето жени е да сменят крема си за околоочен контур.

Италианката

Родена е в провинция Умбрия, Италия, и според всеобщото мнение е въплътила най-доброто от гена на Апенините, където жаркото слънце и южните страсти дават сочни плодове. Моника Белучи носи с походка на пантера наследството на Джина Лолобриджида и София Лорен. Носи с гордост и всичките си 68 килограма, които за света на модния подиум и киното, където се подвизава, са истинско кощунство. Карл Лагерфелд и Кейт Мос вероятно плюят в пазва, когато я видят. Но други недоволни от щедрите й извивки едва ли ще се намерят.

„В днешно време жените се страхуват от закръглената фигура. Но красотата на младостта приключва, а след това идва друг вид красота”, казва италианката, похапвайки апетитно паста. Твърди, че животът е твърде кратък, за да го пропилееш във фитнеса.

Моника Белучи просто излъчва секс, дори когато е облечена в строга черна рокля до под коляното. Най-вече тогава. Тя е царица на скрития еротизъм, който напира под мрежичката на строгата й шапка.

Джордж Клуни я нарича „Божествената Мо”. Робърт де Ниро признава, че тя е фантазията на всеки мъж. „Вечната жена, неподвластна на времето” я титулуват Доменико Долче и Стефано Габана (прощавай, Лагерфелд, но италианците винаги са имали по-добър вкус за жени).

Точно с тях двамата Моника Белучи прави първото си ревю в кариерата. Отначало започва модните си изяви, за да се издържа, докато следва право, но след това хобито й се превръща в професия.

В последната серия реклами на есенната колекция на Dolce&Gabbana Моника направо отвява 20 години по-младата Бианка Балти.

Малко са жените, които на 49 не изпитват нужда от пластичен хирург и продължават да бъдат секссимвол. Моника обаче може да си позволи да не крие бръчките си и пак да бъде всеобщ обект на желанието. „Старостта - смята тя - е болезнена за онези, които разчитат в живота си на уменията на прелъстяване. Красивата жена е обичаната жена”. Щастливка!

Киното

„Когато всички те познават като красив модел, е почти невъзможно да приемат, че можеш да бъдеш и добра актриса”, казва Моника и вероятно това я амбицира. Днес тя играе на английски, френски, италиански и испански. Снима се в Европа и Холивуд, макар че избягва Америка – чувства се твърде европейка там. Най-известните й филми са: „Малена”, „Апартаментът”, „Необратимо”. Мел Гибсън е абсолютно убеден, че никой по-добре от нея няма да изиграе Мария Магдалена в „Страстите Христови”, с което веднага се съгласяваме. Моника е другото име на съблазънта. Най-свежото нещо във вече поомръзналата втора част на „Матрицата” е имено появата на Белучи като Персефона.

Точно преди да навърши 49, италианката обиколи агенциите със снимки, на които под мократа й рокля прозира зашеметяващо тяло. Кадрите са от снимания в Босна филм „На млечния път”, в който Моника е поканена от Емир Костурица.

Любовта

„Смятам, че е противоестествено човек да има само един партньор. Всички си сменяме любовниците, просто обикновено предпочитаме да си мълчим за това”, казва Моника, когато журналистите с проточени лиги я питат за любовния й живот.

Тя се запознава с две години по-младия Венсан Касел на снимките на еротичния филм „Апартаментът” преди 17 години. Твърдят, че от пръв поглед изпитали само неприязън един към друг. Той я помислил за поредната манекенка, опитваща се да пробие в киното с циците напред. Съответно, Моника го възприела като надуто франсе. Но явно страстта от екрана се пренася в живота.

„Това не беше любов от пръв поглед. Не се чувствах сигурна с Венсан, не знаех дали мога да разчитам на него”, разказва италианката. Затова налага граници на връзката им – всеки има собствен живот. Венсан живее в Париж, а тя – в Лондон и Рим. Но верните на старата школа знаят, че най-силният афродизиак за един мъжкар е невъзможността да има жената изцяло за себе си.

Години наред французинът, по който прибелват очи поколения жени, преследва Моника Белучи с предложение за брак. Тя размисля, чак когато Венсан претърпява злополука. „Реших, че по-логично е да бъда вдовица, отколкото бивша любовница. Освен това черното отива на всички жени повече от всеки друг цвят”.

На 39 години Моника ражда първата им дъщеря, а на 45 – втората. По време и на двете си бременности се снима гола за различни списания. Първия път го прави в знак на протест срещу заложената от италианската правителствена програма за лечение на безплодието дискриминация на самотните и по-възрастни майки. Вторите снимки са нейното насърчение към 45-годишните жени, че могат да имат деца.

Жълтите издания твърдят, че Венсан през цялото време я ревнува. Но все пак кой мъж, женен за такава жена, ще остане хладен, когато Джордж Клуни й прави комплименти? Твърдят, че Касел също отклонява поглед и желание настрани.

„Би било глупаво да питам Венсан дали ми е бил верен, когато ме е нямало два месеца”, смее се Моника. Според нея е въпрос на елегантност да умееш да живееш и да се наслаждаваш на настоящия момент. Ако в него двама души са избрали да бъдат заедно и се чувстват добре така, всичко друго е без значение. И мъдро допълва, че най-голямата грешка е да приемаш една връзка за даденост.

Е, връзката с Венсан Касел приключи. Вестниците, които не издържат без сочна клюка, побързаха да обявят, че зад развода се крие тайната връзка на италианката с руския олигарх Телман Исмаилов. Азарбейджанецът е с десетина години по-възрастен от Моника и с десетина сантиметра по-нисък. Има мустаци, седемзвезден хотел и милиони от съмнителен бизнес. Феновете на Моника се почувстваха обидени от този слух. Всъщност това би било обидно за добрия вкус въобще. Но кога добрият вкус е имал нещо общо с щастието? Пък и както казва самата италианска дона: „Една жена е уникална, когато е себе си, когато се чувства добре в кожата си, но това отнема цял живот.“