​Умберто Еко с нов роман - за медийния популизъм

Подготвя още два тома, нещо като погребален дар, предназначен за пирамидата на фараона, споделя семиотикът

Умберто Еко е готов с новия си роман, посветен на журналистиката и медийния популизъм. Новата съобщиха от пресцентъра на телевизия “България он Еър”, която е взела интервю от световно известния семиотик по повод откриването 12-ия Световен конгрес по семиотика в София.

„Сега имам нов роман. Вече написан. Едно гротескно представяне на журналистиката. Историята на един вестник, който, може би изглежда малко ала Берлускони, макар че действието се развива през 1992 г, преди Берлускони да влезе в политиката.“, споделя Еко и допълва, че се е захванал с още един проект.

„Сега събирам писанията си по семиотика. Ще излязат около три хиляди страници. Всички те са в ръцете на един човек, който трябва просто да уеднакви библиографията, но без да пипа отделните текстове. Да ги обедини и да ги подреди. Ще излязат два тома в обща опаковка. Нещо като погребален дар, предназначен да бъде занесен в пирамидата на фараона, който умира“, разказва писателят.

Интервюто със световно известният философ, семиотик и писател е дело на неговия български ученик, проф. д-р Кристиан Банков, който е сред най-изявените български семиотици и преподава в НБУ.

Цялото интервю ще бъде излъчено ексклузивно тази събота по българския канал на “България он Еър”.