​БюлеТиня вади истината за червената афера „Костинброд”

На мястото на бившия Мавзолей в столицата Едвин Сугарев представя новото си разследване

На 13 септември от 18 часа на площад „Княз Александър I”, мястото на бившия Мавзолей поетът-политик Едвин Сугарев ще представи новата си книга „Бюлетиня. Истината за аферата „Костинброд“, издадена от „Нест Прес”.

След тоталния успех на „Подлите времена” и „КОЙ?“авторът предлага на четящия и мислещ човек очакваното продължение, което е своеобразно журналистическо разследване.

„Истината е, че чрез тази афера и още няколко съпровождащи я манипулативни акции, властта в България бе похитена – бе отнета от българските граждани и дадена в ръцете на незаконно забогатели олигарси от типа на Делян Пеевски и Цветан Василев. Тя е най-фрапантната подмяна на изборния вот, която се е случвала в историята на прехода. Това активно мероприятие, организирано директно от БСП, от подвластните ѝ прокурори и от нейните медийни лакеи, не само че увенча черния PR, протичащ в хода на цялата предизборна кампания, но и на практика подмени вота на българския народ – като доведе на власт една омерзителна коалиция от загубилите изборите партии, обединени единствено от жаждата за власт и желанието да осребрят заграбените властови позиции. Цинизмът на манипулацията с „незаконните” изборни бюлетини е изключителен – единствено логично последвалия опит да бъде назначен Делян Пеевски за шеф на ДАНС може да му съперничи по своята наглост и мерзост”, коментира пред Faktor.bg новата си творба Сугарев.

Според него България плати скъпо и прескъпо за тази афера. Марионетното правителство на Пламен Орешарски струваше милиарди на българските данъкоплатци. Пирамидат КТБ, драматичното нарастване на външния дълг, дупките в бюджета, колапсът в здравеопазването, спирането на плащанията по програмите на ЕС и практическия фалит на българската енергетика са само част от тази цена. Друга – и много по-съществена част, е свързана с опита страната ни да бъде откъсната от ЕС и привлечена в орбитата на Русия – като бъде превърната в част от замисления от Путин Евразийски съюз. Свързана е с подкопаването на доверието към България от страна на нашите европейски и евроатлантически съюзници, свързана е най-сетне и с очевадно предателство спрямо националните интереси, реализирано чрез обслужването на проекти като АЕЦ „Белене” и „Южен поток”, допълва още Сугарев.