Откриха паметник на пророка Влайчо

Силата на пророчествата му била по-голяма от тази на баба Ванга

Паметник на ясновида от Коньово – дядо Влайчо, откриха днес, 15 август, в родното му село Коньово, община Нова Загора.

Известен в този край повече като “Пророка на народа”, той е имал дарбата да пророкува за близки и далечни събития, да лекува душите и изцелява неизличимо болни. Неговата сила на пророчества е била по-голяма от тази на баба Ванга.

Конкретния повод за събитието е 120 години от рождението на дядо Влайчо. Идеята е на кмета на село Коньово и жителите му, които още пазят спомен за безсребреника, дал надежда и подкрепа на стотици хора, изпаднали в отчаяние и беда. Този паметник е и знак на уважение и преклонение пред светлата му личност, символ на народната памет за изключителната дарба, доброта и отдаденост на ясновидеца, която не трябва да забравят идните поколения.

Откриването на паметника на дядо Влайчто уважиха негови роднини, представители на Бялото братство, българи от цялата страна, докоснали се до дарбата на дядо Влайчо, представителите на общинската администрация на Нова Загора и селата в общината. Идеята на кметството в Коньово е днешният импровизиран народен празник да се превърне в традиционен за родното село на пророка и община Нова Загора.