Детето-чудо Крисия взриви публиката в Малта

Младата българска звезда Крисия изпълни перфектно своята песен „Планетата на децата" на сцената на детската Евровизия и разплака хиляди българи у нас и по света. Конкурсът започна точно в 20 часа, а нашето момиче и пианистите Хасан и Ибрахим бяха втори в програмата.

"Тя е родена през 2004 година, точно на Деня на детето", започна визитката за Крисия. Чрез нея всички зрители успяха да се запознаят с красиви гледки от страната ни, на фона, на които диктор разказваше за пътя на малката певица до Евровизия.

Един от фактите във визитката е, че Крисия е пяла пред 40 000 публика на националния стадион за четвъртфинален двубой от Лига Европа. Тогава тя изпълни „Моя страна, моя България".

Екраните зад усмихнатото момиченце показаха една приказна гледка. „Планетата на децата" мина като миг. Накрая Крисия каза: „Благодаря ви, много. Обичам ви!" и излезе на фона на бурни аплодисменти.

Гласуването ще започне след последната песен от детската Евровизия. Начините за гласуване извън България може да видите ТУК.

Както е известно, правилата не позволяват в подкрепа на „Планетата на децата“ да се пускат есемеси от територията на България. Те трябва да идват само от останалите 15 държави, участващи в надпреварата - Армения, Беларус, Грузия, Италия, Кипър, Малта, Черна гора, Русия, Словения, Сърбия, Украйна, Сан Марино,
Холандия, Хърватия и Швеция. По-сериозни нашенски колонии обаче има единствено в Кипър и в Италия. Песента, която събере най-голям вот от публиката в съответната държава, ще прибави максимален брой точки за крайното класиране.

Заради таланта на Крисия БНТ и Би Ти Ви за момент забравиха конкуренцията и обединиха усилията си. Екипът на „Шоуто на Слави“, чието откритие е
Крисия, написа песента „Планетата на децата“, а екип на БНТ придружава в Малта момичето и Хасан и Ибрахим. Жребият отреди тримата да пеят под №2. В конкурса участват общо 16 композиции. Според предварителните прогнози най-големите съперници на нашите ще са две момичета от Черна гора. Тяхното изпълнение ще е под №10. Първи на сцената ще излезе представителят на Беларус.