Елтън Джон ще се срещне с Путин

Британският певец води обществена кампания срещу приетия през 2013 г. в Русия закон за забрана на гей пропагандата

Британският певец Елтън Джон ще се срещне с руския президент Владимир Путин, предаде БТВ. Изпълнителят на "Никита", "Sacrifice" и редица други хитове в момента се намира на турне в най-голямата по територия държава в света. 

В неделя вечерта, въпреки заплаха за бомба, Елтън Джон изнесе концерт в родния град на държавния глава на Русия – Санкт Петербург. Вчера той свири пред много хора в Москва. Руското турне на музиканта ще продължи до средата на юни. 

По-рано се появи информация, с която бе съобщено, че Елтън Джон няма да проведе разговор на живо с Путин. Причината бе разминаването в графиците на твореца и политика.

Преди няколко месеца двама руски комици се обадиха по телефона на британския музикант, представяйки се за руския президент Владимир Путин. Това съобщиха самите те пред "Комсомолская правда", цитиран от Ройтерс.

Владимир Краснов и Алексей Столяров са известни в Русия с погаждането на подобни номера на известни личности и политици. В края на разговора британският музикант казал на мнимия Путин "Благодаря Ви, оправихте ми настроението", заяви Краснов.

След разговора Елтън Джон публикува в "Инстаграм" снимка на руския президент и му благодари за разговора. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отрече да е имало такъв разговор и каза, че вероятно става дума за шега.

Русия е критикувана от Запада и правозащитници за начина, по който се отнася с гейовете. Елтън Джон води обществена кампания срещу приетия през 2013 г. в Русия закон за забрана на гей пропагандата.