НИМ с изненади за Деня на София

Най-малките гости на музея ще могат да се забавляват в Детския център и да изработват различни предмети в ателиетата по грънчарство, плъсти

Националният исторически музей кани всички желаещи да отбележат заедно Деня на София - 17 септември, с традиционното си тържество от 11 ч., наречено „На София с любов”.
Празничната програма ще бъде открита от дует „Рукатка", който ще изпълни народни песни заедно с фолклорната група "Житената питка" от Софийската гимназия за хлебни и сладкарски технологии. Ще има и истинска питка, която ще бъде поднесена с благопожелания на гостите на тържеството.
След това сдружение "Евтерпани" ще представи нови гласове - младите попизпълнители Стефани Атанасова, Георги Стоянов, Павел Миланов и Габриела, които ще изпълнят известни български песни, наградени на наши и чуждестранни конкурси и фестивали.
Най-малките гости на музея ще могат не само да се забавляват на воля в Детския център, но и сами да изработват различни предмети в ателиетата по грънчарство, плъсти. Ще могат да си направят дори сапунчета.
Ще има и изненади, уверяват от НИМ.