​Местан повтори рекорда си – три вълка на една пусия

Хищниците били повалени от 220 метра на култовия връх Дамбалъ

Лидерът на новоучредената партия ДОСТ Лютви Местан стана герой в момчилградското село Груево. От една пусия политикът успя отново да отстреля три огромни вълка. Това съобщиха за Faktor.bg хора от селото, станали очевидци на ловния екшън.

Днес ловната дружинка от Момчилград заедно с овчарите от село Груево организирали хайка. За последните два месеца хищниците разкъсали 15 телета, а хората от района пропищели от набезите им. Местан пристигнал от столицата и се включил в гонката.

Вчера вълци са удушили и наръфали още едно теле от селото, оплака ми се овчар. Хайката беше напълно законна, тръгнахме и за дива свиня, но излезе глутница вълци. Местан е член на нашата дружинка. Беше заел добра позиция, а има и отлична пушка, разказа по телефона председателят на ловната дружинка Кънчо Желев.

Около 9, 30 часа тази сутрин политикът направил успешните изстрели от около 220 метра. Това се случило в района на култовия връх Дамбалъ. Два вълка паднали на място, а третият бил ранен, но овчарите успели да го открият два часа по-късно в едно дере. Освен Местан, още двама ловджии от дружинката – Рейхан и Васил, успели да отстрелят още два вълка. Убитите животни били изложени на селския площад в Груево, а ловците и жителите си направили снимка с хищниците.

Местан е изключил мобилния си телефон и не бе открит за коментар.

Миналата година през началото на декември Местан отново успя да повали три вълка. Година по-късно повтаря рекорда си, припомнят ловджии.