Медведев избра западни маратонки пред руски

От друга стрна Путин тренира на американски тренажор

Медведев избра западна марка маратонки пред руски, Путин не изневерява на родните марки. Това стана ясно от фотосесия на двамата държавници по време на спортна тренировка в Сочи. Изявата стана и едноот най-коментираните събития от руснаците в интернет. Появиха се и много хумористични фотоколажи по темата.

Едно от нещата, които събудиха голямо любопитство, бяха спортните екипи на двамата политици. На разпространените от агенциите снимки се видя, че анцузите им са без отличителни знаци. Потребителите на интернет обаче веднага разпознали, че Путин е с маратонки на руски производител, с каквито излизат на терена руските национални отбори. Затова пък на маратонките на Медведев ясно се вижда знакът на известна западна компания за спортни стоки. Той носи и часовник, който мери пулса и калориите. За сметка на патриотизма в обувките руският президент Путин тренира на американски тренажор. Спортните занимания на първите мъже на Русия се проведоха в резиденцията “Бочаров ручей” в Сочи. След това Путин и Медведев закусиха солидно, като част от трапезата бяха печени на скара говежди стекове, които политиците сами си приготвиха.

В мрежата се появиха десетки забавни, но и саркастични фотоколажи с тема спортните подвизи на двамата лидери. На един от тях те пият чай сред герои от “Алиса в страната на чудесата”, на друг са заобиколени от дрипави просещи хора и им подхвърлят: “Обама ще ви даде.”

Снимките от Сочи очевидно трябваше да внушат, че Русия има най-спортното ръководство в света. След тренировката Путин и Медведев отново подхванаха рутинната си работа. В понеделник Путин обсъди ситуацията в Сирия с принца на Абу Даби и с краля на Йордания, съобщи РИА Новости.