Смениха със слон скандалния Джеръми Кларксън на финала на Top Gear ( видео)

Легендарният автожурналист беше изхвърлен от шоуто през март, след като удари с юмрук по лицето един от продуцентите му

Краят на 22-ия сезон на Top Gear, който за последно включва записи с култовия водещ Джеръми Кларксън беше пуснат в ефира на Би Би Си 2 вчера.

За жалост Кларксън не присъстваше в студиото, където неговите доскорошни колеги Ричард Хамънд и Джеймс Мей вместо него бяха инсталирали висок 3 метра модел на слон - буквално превод на израза "the elephant in the room".

Една от сцените във филма е как тримата, облечени в смокинги, прекосяват кални ливади в опит да стигнат до официално събитие в Брайтън Хол, където последният пристигнал, ще трябва да произнесе реч.

В друга, затънал в река, Кларксън казва "Мразя да работя в това шоу!".

Епизодът приключва без обяснения за напускането на екипа. В края му Мей казва "Благодаря ви за гледането и сбогом". Хамънд също казва "Довиждане", като след това излизат "надписите".

Легендарният автожурналист беше изхвърлен от шоуто през март, след като удари с юмрук по лицето един от продуцентите му. В знак на солидарност към него, Мей и Хамънд също обявиха, че напускат поредицата.

За нов водещ на Top Gear беше избран известният британски радио и тв водещ Крис Еванс, като той в момента набира сътрудници за своя екип. Тройката Кларксън, Хамънд и Мей също обмислят съвместно шоу по телевизия или стрийминг услугата Netflix.

"Много благодаря на всички за подкрепата и поощрението през годините. Съжалявам, че всичко завърши така", написа след излъчването на епизода Кларксън в туитър.