Скандален роман разказва за "мръсните тайни" на невероятния Де Ниро

"Таксиджията" завинаги си остана неразгадана енигма за широката публика

Холивудската звезда Робърт Де Ниро никога не проговори за личния си живот и дори неговите близки екранни партньори и партньорки не узнаха нищо за неговото битие.

Тази празнина се опитва да запълни филмовият критик Шон Леви с новата си книга "Де Ниро: Един живот".

Нова скандална биография разкрива най-мрачните тайни на Робърт де Ниро и разказва за любовните връзки на холивудската легенда с Ума Търман, Уитни Хюстън и Наоми Кембъл, пише в. "Дейли мейл".

Де Ниро е известен с гениалната си способност така да се вселява в ролите си, че те магически да оживяват на екрана пред удивения поглед на зрителя.

Но актьорът, който се пробва като нюйоркски таксиджия, преди да изиграе култовата си роля в "Шофьор на такси", завинаги си остана неразгадана енигма за широката публика.

В скандалния си роман авторът твърди, че на върха на своята слава актьорът се е отдавал на кокаинови оргии и на серийно ухажване на жени с предимно тъмен цвят на кожата.

Въпреки разкритията за "мръсните тайни" на актьора, Леви се възхищава от перфекционизма на Де Ниро, който учи усърдно сицилиански диалект, за да пресъздаде образа на Вито Корлеоне в "Кръстника II".

И наддава над 30 килограма и тренира бокс, за да влезе в кожата на Джейк Ла Мота в култовата лента на Мартин Скорсезе "Разяреният бик".

Леви твърди в книгата си, че актьорът умишлено криел личния си живот, защото кътал тайни, които не били за пред хората и не искал никой да ги узнае.

Де Ниро пропуснал десетилетието на хипитата и увлечението им по LSD, но хванал "следващия влак" и силно се пристрастил към кокаина.

Любовта му към белия прашец го сближила с комика Джон Белуши, също подвластен на този порок, от който в крайна сметка починал. Когато научил за смъртта му от свръхдоза, Де Ниро се разплакал.

Де Ниро и съпругата му - 56-годишната Грейс Хайтауър Де Ниро и съпругата му - 56-годишната Грейс Хайтауър Източник: ЕПА/БГНЕС

В партитата им се включвал и колегата им Робин Уилямс, чийто живот завърши преди време със самоубийство.

В тези години сексуалният живот на Робърт де Ниро бил твърде разгулен. Той не се обвързвал трайно с никоя от партньорките си, за да има по-богат избор.

Падал си предимно по атрактивни, едрогърди афроамериканки. В този списък попадат чернокожата певица Хелена Спрингс, Наоми Кембъл, Уитни Хюстън, манекенката Вероника Уеб.

Що се касае до завоеванията му от бялата раса, той се отнасял много зле към дамите, които не поддавали на авансите му.

Типичен случай е актрисата Сибил Шепърд, чиито живот Де Ниро превърнал в истински ад по време на снимки.