Политиката влиза в къщата на ВИП Брадър

Политиката влиза в Къщата на "ВИП брадър". Тази вечер съквартирантите ще трябва да отговарят на въпроси, свързани с политически лидери. Ако дадат правилен отговор, виповете ще могат да продължат по трасето, което преминава през басейн, тръба и хлъзгава стълба. Това е част от номинационната игра, при която съквартирантите ще имат шанс да се спасят от наближаващите номинации за изгонване от къщата. Право да спаси двама от виповете ще има капитанът на отбора победител. Капитан на сините е Камелия Тодорова, а в отбора влизат Ели Гигова, Wosh MC, Тити Папазов, който няма как да облече червената тениска, тъй като сърцето му принадлежи на баскетболния "Левски", Иво Аръков, Ива Екимова и Елена Кучкова. Йорданка Христова пък е начело на червения отбор, в който ще играят Кали, Жени Калканджиева, Зорница Линдарева, Мартин Мартинов, Камелия Воче, Евгени Минчев, Наско Месечков.

Съквартирантите отново ще могат да се номинират един друг за изгонване от Къщата. Всеки пак ще има шанса да посочи тези, които счита за конкуренти, тези, които са го разочаровали, тези, които го провокират, или тези, които не иска повече да вижда по някакви причини. Big Brother ще иска от виповете да се аргументират точно и ясно, да не остават недомлъвки, съмнения и основания за интриги и спекулации.

Настроенията в Къщата се насочват ту към предстоящите номинации, ту към успеха на мисия "Подбор на таланти", която ще определи седмичния бюджет на съквартирантите. Ще заровят ли томахавките помежду си, ще се опитат ли да сформират лагери или ще се обединят около успеха си, привличането на интерес във Facebook страницата на предаването и спечелването на максимален бюджет – всичко зависи от съквартирантите, които споделят най-коментираната Къща в България. След напускането на Тачо, Евгения и Зорница сякаш нямат нищо общо помежду си. Всяка от тях започва да сформира лагер на съчувствие около себе си