Транспортният министър си спретна селфи с Роналдо

Кристиано Роналдо се срещна с министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова преди днешния двубой от Шампионската лига срещу Лудогорец.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебния кабинет Николина Ангелкова, е един от българските приятели на Кралския клуб.

Тя доведе фондация Реал Мадрид да направи социална спортна школа за деца в неравностойно положение във Видин. Има подписано споразумение между фондацията на кралския клуб и фондация "Приятели на спорта" за създаване на школата, а проекта е под патронажа на президента Росен Плевнелиев.

До края на годината ще заработи специалната школа, в която близо 150 деца в неравностойно положение ще тренират футбол и ще изучават английски.

Министърът има дългогодишни контакти и с друг легендарен нападател на Реал - Емилио Бутрагеньо, и с президента на клуба Флорентино Перес, които успява да убеди да помогнат на българските деца.

Ангелкова има цяла колеция от снимки с известни личности. Във фейсбук профила на министърката през зимата тя  кара ски с Марк Жирардели в Кицбюел, Австрия.

С Жирардели се запознали на пистите в Банско, той я питал нещо на италиански. После на откриването на Световната купа по ски през 2012 г. за жени били на съседни маси. С времето се сприятелили, познава съпругата и децата му. В Кицбюел той я запознава с Арнолд Шварценегер

и с още знаменитости. С Арни се снима в магазин за обувки в хотела. Слизали към ресторанта, когато той казал - влизам тук да си купя обувки. А кога ще се снимаме, попитала Ангелкова. Сега, отвърнал Щварценегер.

С Арнолд Шварценегер се снима в магазин за обувки.

А с Ален Делон се запознала в Мадрид, не помни в кой хотел, но в лобито му.

С Лешояда, както му е прозвището сред феновете на “Реал” (Мадрид), тя се сприятелява покрай проект, който е нейна инициатива. Кралският клуб има фондация, чрез нея подпомага деца в неравностойно положение. Ангелкова искала те да влязат и в България, само че “Реал” (Мадрид) подпомагал бедни страни, най-вече в Африка. Тя казала на президента на клуба Флорентино Перес, че Северозападният район е най-бедният в Европа, и ги убедила да се помага на децата във Видин.

Бях си навила на пръста и започнах да ги тормозя, постоянно им пишех – кога ще се видим.

Преговаряла е с Бутрагеньо, без да знае кой е. Нейн приятел от Испания я питал с кого се среща от “Реал” (Мадрид).

С един Емилио, много готин, му казвам. Като разбрал, че е Бутрагеньо, реагирал - как може да не знаеш кой е той.

“Като се видяхме на следващия ден, му казвам - Емилио, ти си страшно известен. А той много се смя. Може би моето незнание , че не се притеснявах, че те са такива величия, ме сприятели с него и със семейството му.