​Спортисти оглавиха класация на БГ “Форбс” на българските знаменитости

Сред номинираните са спортисти, певци, писатели, журналисти, но няма нито един политик

Българското издание на прочутото списание "Форбс" подреди в списък родните знаменитости. Класацията на 70-те най-популярните българи се оглавява от най-добрият ни играч в тениса Григор Димитров.

Гришо е избран неслучайно, предвид огромната преднина, която спечели през последната година на световния тенис корт. Той влезе и в световни медии и заради сърдечната си връзка с рускинята Мария Шарапова, заради която често сравняват двойката с друга прочута тенис двойка от 90-те години - Щефи Граф и Андре Агаси.

След него в класацията на "Форбс" се нарежда друг известен български спортист – боксьорът Кубрат Пулев, който след броени седмици ще излезе на ринга срещу най-силният мъж в бокса - световният шампион Владимир Кличко, за да оспорва световната титла.

В първата тройка попада певецът и композитор Влади Ампов-Графа.

Сред 70-те знаменитости намират място писателите Георги Господинов, Захари Карабашлиев и Людмила Филипова, както и актьорите Владо Пенев, Захари Бахаров и Силвия Лулчева, продуцента Маги Халваджиян, музикантите Орлин Павлов и Жана Бергендорф, журналистът Ники Кънчев.

При съставянето на класацията българският “Форбс” е взел предвид както успехите на личностите в областта, в която се развиват, така и тяхната медийна популярност и присъствието им в социалните мрежи. Любопитно е, че в нея място не намериха български политици и бизнесмени.