Политбюро, Мирчо Спасов и сълзи за Цветан Василев в новия ВИП брадър

Пороят удави старта на дългоочакваното шоу "ВИП брадър", но не можа да удави и лошия привкус от едно измислено реалити шоу с измислени звезди.

Голямата българска певица Йорданка Христова бе първата звезда в шоуто. С чадър и амбиция да покаже себе си 70 годишната звезда на високи токчета и с пура в уста обеща да разкаже за соца на зрителите, за прехода, който за момент е вгорчил кариерата й като снаха на Григор Стоичков, както и подробности за любимия диктатор Фидел Кастро, на който дължи популярността си.

"Може да загубя фенове, но ще разчитам на йога практиките си", признава Йорданка Христова преди да пристъпи в Къщата. 

Лорд Евгени Минчев бе вторият гост, влезнал в Къщата,  който вбеси буквално зрителите си с представянето си като запя "Моя страна, моя България" на Емил Димитров.

За интрига и първа мисия в новия „ВИП брадър” се оказа, че двамата участници са достатъчни за първата интрига. Още влезели-невлезли в къщата, Йорданка Христова и лорд Евгени Минчев получиха първата си мисия. Разбира се, тя е интригантска тайна и се очаква да навлече гнева на останалите съквартиранти върху звездната двойка.Двамата бяха смаяни от вестта, че са „Политбюро на „ВИП брадър”. Това означава, че те ще се радват на редица привилегии, сред които тоалетна и баня само за тях двамата. В замяна на това, те трябва да направят сложен избор.За всеки останал участник те трябва тайно да определят къде да живее в следващите месеци. Лорд Евгени Минчев набързо провъзгласи себе си за всеядния за власт Мирчо Спасов, а партньирката си Йорданка Христова за Цола Драгойчева,

Изборът за Плотбюро е къде да живеят останалите членове в луксозната къща, обзаведена доста барокова и мизерното трудово-възпитателно общежитие – помещение със стари мебели, буркани с туршия и колички строителни материали, магаре и крава.
Първият натирен в соц реализма на "ВИП брадър" се оказа актьорът Иво Аръков. 

Политбюрото в лицето на Йорданка Христова и Евгени Минчев не се стърпя и отреди лилав ключ за звездата. Това го изпрати в двор с магаре, трактор, патици и кокошки, подгизнали от дъжда, а вътре - бюст на Сталин."Нека види как е било навремето. Така каза другарката Христова", мотивира решението Евгени Минчев. Аръков прие с насмешка условията и първото което направи беше да потърси радиатор "да опъне мокрото си сако".
Във ВИП-а, с червени ключове в самата резиденция на лукса влезе певицата Кали, която е философка по образование. От журито счетоха, че й е нужна почивка защото отглежда трима синове от трима мъже.

"Сигнално жълтата" журналистка Албена Вулева, която винаги е във вихъра на скандала призна на входа" -"Да ми бъде запушена устата е абсолютно невъзможно, много пъти са се опитвали, но аз съм като питбул - като захапя и не пускам.”. Богата оръжейна наследница Ели Гигова учуди зрителите си с решението си да стане част от кича, заради скромен хонорар.

„Никога не съм била принцеса. Има едни стереотипи, които се слагат - „на нея й се случват нещата лесно, защото тя е дъщерята на Николай Гигов. Но не, не е така! Много често ми се е налагало да полагам много по-големи усилия да докажа нещо, защото хората тръгват с нагласата за разглезената щерка, каквато аз със сигурност не съм”, разказва за себе си Ели Гигова.

Тя няма самолет, смята, че публичността пречи на личните отношения и сега е момента да се докаже. 

Искам да се влюбя, казва без свян друга застаряваща звезда - Камелия Тодорова.

„През всичките години, в които съм творила, аз съм се търсила. Човек не знае кой е и не се намира толкова лесно. Аз съм неконтролируема и малко лудичка, емоционална. Любовта за мен е двигател на вселената, на света и на хората”, разкрива за себе си певицата.

„Много се борех, за да постигна целите и мечтите си. Аз съм винаги с рогата напред и успявах. През цялото време късметът беше с мен, но малко по-късно ме остави”, разказа още певицата, която не се подвоуми да говори и за събития от личния си живот:

„В личен план се получи голямо разминаване между мен и съпруга ми, той изостави мен и децата. Изживявала съм кризи, много съм страдала.”, която получи привилегията да живурка при божествените в резиденцията.

Манекенката и водеща Евгения Калканджиева и съпругът й Стефан влизат изненадващо във „ВИП брадър”. Те влязоха като двойката с тежки изпитания в брачния си живот. Много по-младият мъж на моделката не искаше да говори много за изневярата си, докато Жени упорито се опитваше да убеди всички, че кризата вече е преодоляна. Семейството влиза като един участник в шоуто. Затова и решението къде да бъдат изпратени – в луксозната къща или в мизерното общежитие, затрудни много Йорданка Христова и Евгени Минчев. Лордът предложи двойката да бъде разделена, защото Жени изнесла на гърба си целия товар от изневярата и скандала, докато Тачо си живее добре на неин гръб. Той искаше да прати неверника долу в неуютното общежитие за назидание. Правилата, обаче, не го позволиха.
В крайна сметка двамата отидоха да хранят кокошките и магарето в текезесарския двор на неугледната къща.

Последната изненада в къщата е Тити Папазов, който от първите стъпки проля сълзи за своя благодетел в странство-банкерът Цветан Василев. Във визитката беше представен освен като спортист и треньор и като човек, на който принадлежи рекорда да говори 182 разговора на ден.

"За мен участието във Вип Брадър не е хонорар. Не съм се молил аз да ме вкарат в предаването. Когато отивах да им откажа, те ми направиха неприлично предложение, което не беше свързано с голям хонорар, а с кауза - да спася Левски. Аз смятам и вярвам, че ще успеем да го спасим. Другото нещо, което искам да докажа е, че не предаването може да те направи глупак, а самият ти да се представиш като такъв. Едно от нещата, които ще поискам - аз съм съсед на Евгени Минчев, за това по съседски да спим един до друг”, каза Тити Папазов преди влизането си в Къщата.

Общо 18 са участниците във „ВИП брадър” като първите 15 от тях влязоха в Къщата  Това са топ звездата Йорданка Христова и „паркентният лъв” Евгени Минчев, които ще останат всичко на всичко две седмици сред „ВИП-овете”, фолкпевицата Кали, тв водещата, провалила „Голата истина” на bTV Ели Гигова, скандалната Албена Вулева, пиарката и тв водеща Ива Екимова, певицата Камелия Воче, джаз певицата, която младите не помнят Камелия Тодорова, плейметката Ели Кучкова и по-особените Иво Аръков, станал известен повече като любовник на Мика Стоичкова,  танцьорът Наско Месечков и Мартин Мартинов, обявен за топмодел, семейството Жени Калканджиева и Тачо, за които зрителяъ още гадае дали са семейство или не и треньорът Тити Папазов.

Риалитито, което е подчинено на "социалистическа тематика" и се нарича "Образцов дом", ще продължи 3 месеца, но участниците ще могат да гласуват на изборите на 5 октомври. Те ще получат специална градска отпуска за това.

Очаква се по-тежката интрига да се завърже в по-мизерната къща с двор в стил ТКЗС, където безмилостно бяха изпратени Иво Аръков, Ели Гигова, Албена Вулева, Ива Екимова, Елена Кучкова, Камелия Воче, Жени Калканджиева и Тачо.

Политбюрото благосклонно взе при себе си в Резиденцията фолкпевицата Кали, Наско Месечков, Камелия Тодорова, Мартин Мартинов и Тити Папазов.