Лондонските телефонни кабини стават мини-офиси

Нов живот за емблематичните червени телефонни кабини в Лондон. Местна компания ги оборудва като мини-офиси и се надява да върне старата им слава.

Едва ли има човек, който да е бил в Лондон и да няма снимка до една от емблемите на мегаполиса - червените телефонни кабини. В ерата на високите технологии и смартфоните обаче те сякаш позагубиха славата си. Местна компания обаче решава да им вдъхне нов живот.

"През 80-те имахме повече от 7 800 червени телефонни кабини из цяла Великобритания, сега са по-малко то 7 500. Решихме, че е добра идея да ги модифицираме и да ги вкараме в 21-ви век", казва Лорна Муур, изпълнителен директор

Като ги превърнат в мини-офиси. Безжичен интернет, контакти, принтер, скенер, телефон и безплатни чай и кафе - това ще предлага работното място, с едно единствено предупреждение - да не страдате от клаустрофобия.

"Огромното количество туристи, които идват, застават до кабините и си правят селфи или просто се снимат -това показва колко са символични и важни", смята тя.

Първите кабини-офиси вече са разположени на площад Ръсел в Лондон и постепенно интересът към тях се увеличава. Абонаментната такса за ползване е 25 лири месечно. До Коледа червените мини-офиси в британската столица вече ще са 50, а след година надеждите са те да са 300 и да завладеят и останала част на Острова.