Легендарният "Ориент Експрес" спря в Русе

През шестте дни на пътешествието през Европа за пасажерите се грижат петима френски готвачи и 40 италианци обслужващ персонал

Легендарният и луксозен влак "Ориент Експрес", който пътува от Париж до Истанбул, спря по обяд на Централната ЖП гара в Русе. След като премине през Варна, в сряда влакът ще достигне крайната си точка - Истанбул. В 16-те вагона на луксозния влак, който никога не бърза, пътуват 100 пасажери от 12 държави. Най-многобройна е групата на американците, които са си позволили пътуването на стойност 8 000 евро на човек за еднопосочен билет от Париж до Истанбул.

През шестте дни на пътешествието през Европа за пасажерите се грижат петима френски готвачи и 40 италианци обслужващ персонал. Във влака има два кухнески вагона и три ресторанта. „Приготвяме основно френска кухня, като се опитваме да комбинираме с елементи от националните кухни, през които преминава маршрутът. Гостите имат различни предпочитания, някои са капризни, но се стараем да покриваме изискванията им.” Това заяви главният готвач Кристиян Бодигел в ефира на БНР. Възхитително луксозните купета, гастрономическата кухня и оживените развлечения по време на пътуването продължават легендата за романтичния "Ориент експрес", който преминава само веднъж годишно.