Гърция ни цака с такса "сянка"

Дори на база All inclusive в 4 и 5-звездните хотели гостите трябва да се бърка с по 12 лева на ден, за да стоят край морето под чадър и да ползват два шезлонга

Гърция ни цака с такса "сянка" на стойност 12 лв. От началото на този сезон по плажовете, които са към хотелите в южната ни съседка, шезлонгите и чадърите да се заплащат. Два шезлонга и чадър излизат 6 евро. Таксата все още не е въведена по бийч баровете, където може да се ползва сянка само срещу консумация от заведението. Но там пък удрят по джоба на туристите с цената на малката бира, която е на фантастичната цена от 5 евро, пише "Телеграф". 

Нововъведената такса изненада българските туристи, които откриха сезона в Гърция в средата на май. Дори на база All inclusive в 4 и 5-звездните хотели гостите трябва да се бърка с по 12 лева на ден, за да стоят край морето под чадър и да ползват два шезлонга. Домакините все пак оставят избор на туристите - те могат да ползват само шезлонг и да се пържат на слънцето срещу скромните 3 евро. Предлага се и вариант само един шезлонг с чадър, чиято цена е с едно евро нагоре. Има и друг вариант - да споделяте с непознат скъпата сянка. Върхът на сянката е тента с два луксозни шезлонга с колелца с прилежащи две масички срещу цена от 25 евро.