Утре протест пред общината: Искаме рейс до Витоша!

Негов организатор е ВМРО-София

Протест срещу липсата на автобусна линия до планината Витоша ще се събере пред общината утре. Негов организатор е ВМРО-София. От години единственият обществен транспорт до Златните мостове е маршрутка, която се движи нарядко и винаги е препълнена.

Вече дълги години продължава проблемът с липсата на удобен транспорт на гражданите на София до парк „Витоша", пишат инициаторите в социалната мрежа.

Те припомнят, че преди време общината отхвърли предложението на тогавашния общинар от ВМРО, а сега евродепутат Ангел Джамбазки за възстановяване на някои закрити линии, водещи към Златните мостове.

„Природата не е бизнес, а трябва да е достъпна за всички”, убедени са организаторите. Те припомнят и че летните месеци идват, а софиянци отново няма да имат възможност „да се докоснат до белите дробове” на столицата.

„Нека СОС осигури удобен и редовен транспорт, за да може майките с количките, бабите с бастуните, трудноподвижните и всички други софиянци свободно да се радват на природата край града”, пишат още инициаторите.