Руската преса зарадва министър Ангелкова

Няма категорични и официални данни, че руското правителство е забранило на служителите си да почиват това лято в България, заяви министърът на туризма

„Записванията на руски граждани за почивка през лятото у нас са нараснали с около 40%, през последните дни”, обяви в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирана от Дарик. Тя нарече Сезон' 2015 за „предизвикателен”, но не и задължително неуспешен.

Повод за оптимизма на министър Ангелкова са публикации от руската преса, които според нея обнадеждават работещите в сферата на туризма. Тя отрече информация за отлив на записвания на германци за родните курорти и каза, че напротив, техният ръст се е увеличил с 5%, колкото и на тези от Франция. От Литва, Латвия, Беларус и Молдова през това лято ще дойдат с 40% повече туристи, в сравнение с миналата година.

До края на април в 19- те изнесени визови центрове в Руската федерация ще бъдат командировани още служители, така че да бъде максимално улеснено издаването на документите. България е увеличила своята реклама в целевите и компенсаторни пазари, тоест най-вече у нашите съседи и в Европа.

Министърът заяви, че у нас не е са получени категорични и официални данни, че руското правителство е забранило на служителите си от силовите министерства да почиват през това лято в България.