Летище "Пловдив" се уреди с нов шеф

Досегашният ръководител Иван Карнабитов освободи поста по собствено желание

„Летище Пловдив” ЕАД, което за малко можеше да  бъде закрито, вече си има нов шеф - Владимир Щърбанов, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Той беше избран от борда на директорите на летището на града под тепетата за изпълнителен директор, след като досегашният ръководител Иван Карнабитов освободи поста по собствено желание.

Владимир Щърбанов завършва през 1986 г. Рижкия институт за гражданска авиация в Латвия, като инженер-икономист със специалност „Икономика и организация на въздушния транспорт“. Преминал е различни курсове в Сингапурската академия за гражданска авиация и IATA, като през 2007г. е получил и IATA диплома за летищен мениджмънт. Професионалната кариера на Владимир Щърбанов започва през 1981 г. в Учебния център на авиокомпания „Балкан“, където работи като авиомеханик. От 1986 до 2008 г. работи на летище София като започва на длъжност икономист-плановик, през 1996 г. е назначен за началник на отдел „Информационно обслужване“, а от 1996 до 2008 г. е директор по експлоатацията. От 2008 до 2012 г. е експерт по международни програми и проекти в Бългериан авиейшън груп и е член на Съвета на директорите на международното летище Казан. През 2011 г. става член на Съвета на директорите на ООО „ТАТ-АВИА”, като заема поста до 2012 г. През 2014 г. работи към Валдер груп като консултант по изграждането на летище Пирин.