Запали се трансформатор на "Юлен" на писта в Банско

Според представители на компанията става дума за умишлен палеж, който е бил придружен с предупредителна бележка

Запали се трансформатор на "Юлен" на писта "Чалин валог". Това съобщи маркетинг директорът на концесионера на ски зоната "Юлен" Иван Обрейков. Според него подпалването е умишлено.

Записите на видеокамерите показвали двама души с качулки, които слизат от автомобил и заливат трафопоста с течност около 3 часа през нощта. Записите са предадени на полицията. На мястото на пожара е била оставена бележка с надпис "Ще гориш". Засега лифтът на най-ниската писта от ски зоната няма да функционира. Обрейков изрази съмнения, че зад палежа стоят същите хора, които преди няколко дни са заплашили с блокада Орлов мост в София.

"Виждаме умисъл в това, че то беше подпалено по време на Световната купа по ски, когато в Банско има журналисти от цял свят. Знаете, кои са нашите врагове. Тези, които преди няколко дни заплашиха с блокада Орлов мост и които не спират да ни тероризират от години", добави той.
"Надяваме се извършителите на палеж да бъдат открити в най-кратки срокове, защото това не е заплаха само за Банско, а за държавата. Не може тези хора да се чувстват безнаказани и да изправят на нокти цялата държава", каза още Обрейков.