Съдебни изпълнители обявиха са продажба 34 хотела в страната

Само за половин месец от края на декември досега има ръст с 48 на сто в

Съдебни изпълнители обявиха са продажба 34 хотела в страната. Общата начална цена е 27,43 млн. лв., съобщава „Преса”. Само за половин месец от края на декември досега има ръст с 48 на сто.

Справката показа, че офертите започват от 27 680 лв. и стигат до 7,14 млн. лв. Най-евтиното предложение е за хотел тип общежитие в Шабла с обща застроена площ 487 кв. м. В същото време най-скъпата първоначална цена е обявена за четиризвездния комплекс "Рачев Резиденс" в Арбанаси. Обектът е с 39 двойни стаи, 4 тройни стаи, 5 студиа и 2 апартамента. Сред удобствата са детска площадка с множество атракции, басейн, саунa, турска баня, фитнес зала и други, като всичко е разположено на площ от 4800 кв. м. Причината за продажбата е запор заради ипотеки към Българската банка за развитие.

Продава се и хотел "Евридика" в Пампорово на цена от минимум 3 млн. лв. Тризвездният комплекс е на 4 етажа и разполага с 9 апартамента, 36 двойни и 26 тройни стаи и има възбрана от БАКБ заради договорни ипотеки.

Сред интересните оферти е и цял комплекс с площ 15 000 кв. м в русенското с. Ново село. Срещу 240 000 лв. начална цена се продават жилищна сграда, плувен басейн, дискотека и гора, като хотелът е запориран заради ипотека към Търговска банка "Виктория".