Остров Света Анастасия грабна награда за „Сграда на годината”

Тя е присъдена за иновативен подход при интерпретиране самобитността и високата културно-историческа ценност на Средновековен манастирски комплекс

Остров Света Анастасия грабна награда за „Сграда на годината” съобщиха от Община Бургас. Тя е присъдена за иновативен подход при интерпретиране самобитността и високата културно-историческа ценност на Средновековен манастирски комплекс - остров Света Анастасия. Отличието беше връчено на Атанаска Николова, зам.-кмет на Община Бургас.

Конкурсът е под патронажа на МРРБ и се провежда със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството. В него участваха 77 новоизградени или реконструирани публични и частни проекта, завършени през 2014 г. Оцени ги жури от 27 водещи експерти, представители на бизнеса и културата, с председател Деница Николова - зам.-министър на регионалното развитие.

Българският остров е и сред водачите във временната класация на конкурса "Чудесата на България". Гласуването приключва на 15-ти декември.