Отново гаф в туризма: рекламират България с неактуални снимки

На официален туристически сайт на България, освен колорадски планини, вече могат да се намерят и несъществуващи барове по Черноморието

Отново гаф в туризма - официален туристически сайт, финансиран с над един милион лева по европейски проект, рекламира България с несъществуващи снимки, съобщава Нова тв.

Един от примерите за небрежност е качена снимка плажен бар в Резово, който вече работи от години, а кадрите са използвани без знанието и разрешението на автора им. За разминаването между рекламата и действителността информира чак от остров Бали бившият стопанин на плажа Андрей Едрев, когото зрителите познават от реалитито „Островът на изкушенията”.

"Би било хубаво хората, които работят в тези агенции и особено хората в официалния туристически портал на България, да събират повече информация преди да свършат някоя откровена глупост. Първо, взели са снимки от фен-страницата на бара, който бе създаден преди две години. Второ, поставили са логото, което не е много добър пример за останалите граждани на страната.” обясни той. Според него това е същият сайт, от който са били взети „българките” планини от Колорадо, на чиито фон вървеше новогодишното обръщение на президента.

На сайта за над 1 милион лева от Европа Министерството на туризма рекламира цялата страна – от Шабла, през Банско, до Резово. Сайтът трябва да доведе много туристи, които ако отидат в Резово и търсят плажния бар от снимките, няма да намерят нищо. ДНСК събаря заведението още през 2012 година, тъй като надвишавал разрешените 7 квадратни метра.

На мястото на разрушения преди две години атрактивен плажен бар в момента се е образувало сметище. От кметството в Резово са убедени, че заради липсата на поддръжка на плажа всяка година губят все повече туристи. Местните хора научиха обясниха, че има много хора, които търсят мистериозния бар, показан на официалния сайт. От общината са на мнение, че подобен подход само би уронят престижа на страната ни.