Uber запазва развойния си център в България

Ще продължаваме да инвестираме в нашия местен център за разработка на софтуер, коментираха от компанията

Американският стартъп Uber запазва развойния си център в България. Изявлението на компанията идва във връзка с информацията от четвъртък, че изтегля от България екипа си, който подкрепяше и съветваше шофьорите в страната.

„Ние продължаваме да инвестираме в нашия местен център за разработка на софтуер и се надяваме да назначим още висококвалифицирани и талантливи български инженери. Наскоро Uber официално получи сертификат за инвестиция клас А от Министерство на икономиката и Българската агенция за инвестиции за проект за по-нататъшното развитие на инженерния ни център в София, който обслужва 450 града в над 80 страни, в които се предлага услугата ни“, съобщи говорител Uber.

Преди година Uber спря услугата си на българския пазар. Тогава Върховният административен съд потвърди решението на Комисията за защита на конкуренцията за спиране на услугата. Компанията беше обвинена в нелоялна конкуренция и е лишена от правото да работи в страната, докато не приведе дейността си в съответствие с изискванията на българското законодателството. Uber получи подкрепата на над 21 хил. човека чрез петиция в подкрепа на платформата за споделеното пътуване под надслов „НЕ на спирането на Uber в София!". Американската компания навлезе на българския пазар през 2014 г. и събра над 40 000 потребители.