Съдия-изпълнител продава всички студиа на ТВ7 за 3 млн. лв.

Студиата са собственост на Партнер лизинг, свързана с мажоритарния собственик на фалираната КТБ Цветан Василев

Студиата на обявената в несъстоятелност ТВ7 са пуснати на публичен търг от частен съдебен изпълнител. Първоначалната цена на имота, който се намира в столичния квартал „Бъкстон“, е малко над 3 млн. лв., пише "Монитор". Студиата са собственост на свързаната със забегналия зад граница мажоритарен собственик на фалираната КТБ Цветан Василев „Партнер лизинг“. За самия имот дружеството е теглило два кредита, както от банкрутиралия трезор, така и от „Уникредит Булбанк” в размер на 20 млн. евро. Именно последната кредитна институция е дала имота за публична продан, тъй като „Партнер лизинг“ не са си издължавали редовно вноските към нея. 

Публичната продан трае един месец, в който кандидат-купувачите могат да огледат имота и да внесат своите оферти в канцеларията на ЧСИ-то. Освен това те трябва и да преведат задатък в размер на 300 000 лв. за да имат право да участват в търга, който ще се проведе на 28 юни. Тогава в една от тържните зали на Софийския районен съд ще бъдат отворени офертите и най-високата ще бъде обявена за купувач на имота. В случай че кандидатите решат да предложат по-висока цена ще се стигне и до устно наддаване като всяка стъпка в него ще е в размер на 300 000 лева. 

Цената на имота се срина до 3 млн. лева, след като вече бяха обявени няколко публични търга, но не се появиха кандидат купувачи на студията на банкротиралата медия. Преди седмици съдът обяви в несъстоятелност ТВ7. За дата на несъстоятелността е определена 31 декември 2015 г..Според решението на СГС към този момент размерът на задълженията на дружеството е 32 191 000 лв., което превишава стойността на активите, които са оценени на 20 021 000 лв.