Илиян Василев: Горанов иска да национализира пенсиите, за да покрие дупката "КТБ"

Така държавата глътна вода с 2.5 млрд. лева, данъкоплатецът пак го отнесе

"Невероятно откритие. За милион евро. Повтарят тезата на прокуратурата и внушенията, че няма смисъл да се търсят парите в КТБ, които са откраднати. Тази ниска прогноза на събираемост, дори е под свръхниската на Горанов за тридесет процента. С което легитимират кражбата на активи." Това написа на стената си във Фейсбук анализаторът Илиян Василев по повод разсекретения доклад на "Аликс Партнърс", който от днес вече е качен на сайта на КТБ.

"Да, в КТБ има финансиране на проекти на Цветан Василев, което е конфликт на интереси и свързани лица. Но закупените активи имат значителна стойност и при подходящи действия могат да се осребрят и върнат. Нетната загуба в никакъв случай не е пет милиарда лева, както се внушава. Ако беше така нямаше да си бият за активите, купени с кредити от КТБ.

И най-лошото - с тази оценка на Аликс Партнърс Ви казват уважаеми, че кредитът отпуснат на Фонда, с който се изплатиха гарантираните влогове НИКОГА няма да се върне и държавата глътна вода за повече от два и половина милиарда лева. Ако Ви го каже Горанов, ще носи отговорност, ако го кажат Партньорите - независимите са го изрекли.

Ето затова Горанов гледа да национализира вноски за пенсии, да отреже ветеранито от войната и т.н. - появи се непредвидена дупка от два и половина милиарда лева - КТБ.

Активите вече са в частни ръце. Данъкоплатецът го отнесе и затова плати и на Аликс П., за да кажат очевидното и отдавна известното", пише още анализаторът.