Богомил Манчев: ДАНС ме разследва и заради Цветан Василев

Не съм виждал олигарх в енергетиката, но има хора, които злоупотребяват, призна бизнесменът

Предложих на Цветан Василев да му подаря бизнеса си. Казах му „Ти лично ще ръководиш фирмата в продължение на шест месеца и, ако реализираш един лев печалба над нашата, ще ти подаря бизнеса си”. Това разкри в студиото на Би Ти Ви бизнесменът Богомил Манчев, шеф на „Риск инженеринг”.

Манчев беше разследван от прокуратурата във връзка с обвинение за злоупотреби в консултантски договор. По думите му хора от енергетиката са написали сигнала срещу него, а един от участниците е Цветан Василев, според него, при все че само една телевизия - ТВ 7, е знаела, че ще бъде атакуван от ДАНС и прокуратурата.

„Василев има да ми отговаря на три въпроса. Защо само ТВ7 са знаели, че ще идват от прокуратурата? Как същия ден имаше филм срещу мен в телевизията?”, попита в ефир Манчев.

Относно третия въпрос, той поясни, че предишния ден е казал на Цветан Василев, че му предстои среща с конкретно лице. „Когато на следващия ден са отишли в дома ми да ме търсят да ме арестуват са казали, че трябва да съм там, защото имам среща с еди-кой-си. Никой не знаеше, жена ми не знаеше, но ДАНС знаеше, и казват – той трябва да е тук”, обясни Манчев. „При други обстоятелства щях да го съдя. Щях да намеря достатъчно основание да го съдия”, каза още той.

Манчев призна, че отношенията му с Цветан Василев, Манчев са започнали да страдат от 2010 година.

"Той се промени, не мога да разбера защо. Много пъти съм му задавал в прав текст този въпрос, но така и не получих адекватен отговор", обясни бизнесменът.

Богомил Манчев отрече да има апетити на политици към енергетиката.

"Не съм видял такъв, защото в енергетиката се работи, а политиците не искат много да работят. Хората използват думата „мафия” както си искат. Ние имаме мафия за всичко, но като етимология тази дума не може да се впише поради малкия размер на държавата ни. Но има престъпни групи. Но затова си има служби – ДАНС, прокуратура, следствие. Факт е, че в много често в тях има престъпни служители, които са в комбина с системни играчи…Тоест, че има хора, които злоупотребяват, е вярно. Но за мафия не може да говорим. За да си олигарх, трябва и да си политик, свързан с определени престъпни схеми в бизнеса. Затова търсете олигарсите в парламента, там се огледайте. В енергетиката няма, ако го срещнете – искам да се запозная с него", помоли водещата Богомил Манчев.