Мая Манолова вдигна мерник на Топлофикациите

Според нея между дружествата и клиентите цари пълно безхаберие

Новият омбудсман Мая Манолова се закани, че започва война с Топлофикациите, за да защити нарушените интереси на гражданите. Това стана ясно от нейно изявление в Пловдив.

"Топлофикационните дружества в страната умишлено не събират целите задължения от абонати и винаги остава някаква сума, за да се започне ново изпълнително дело", коментира Манолова, цитирана от Topnovini.bg.

Тя е категорична, че започва битка срещу некоректното отношение на топлофикационните дружества към клиентите. Според Манолова маниерът да бъдат съдебно преследвани хора и да им се завеждат непрекъснато дела за неплатени сметки не е най-добрият начин за работа с потребителите. А в отношенията между топлофикационните дружества и техните клиенти цари пълно безхаберие, смята още тя. Според Мая Манолова хората трябва да бъдат защитени, защото са прави.

"В момента не може да се каже, защото се работи по казуса, дали със законодателни промени или с други мерки трябва да се реши проблемът, но всичко това трябва да бъде прекратено", заяви омбудсманът.

Манолова бе в Пловдив на среща със студенти от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", пред които изнесе лекция за защитата на гражданските права и ролята на омбудсмана.