К. Домусчиев: В неделя ще поискаме оставката на шефа на КЕВР

Ако токът поскъпне, продължаваме протестите през септември

"Ако цената на тока се вдигне, ще продължим протестите през септември. Те не са срещу правителството, а срещу правенето на реформи в енергетиката. Не можем да забравим всички пазарни принципи и да страдат хората и бизнеса. Ако това днес се случи, в неделя пак ще поискаме оставката на шефа на КЕВР, а защо не и на цялата комисия", заяви пред БНТ председателят на КРИБ Кирил Домусчиев.

"Говорим за една надбавка, която не е на никакъв пазарен принцип, и този данък сега става най-високият в Европа. Той ще бъде плащан и от индустрия, и от население. От него ще се формира 40 на сто от цената", възмути се Домусчиев. 

"Парадоксално е, че след неколкократни срещи на работодатели и синдикати с премиера и след като стигнахме до извода какви промени трябва да се направят в закона за енергетиката, в крайна сметка доста се оряза това, което трябва да се приеме. Специално в частта за ВЕИ-тата. Ще има страшни схеми, нека не съм лош пророк, и това ще вкара няколко милиона дефицит в системата", посочи Домусчиев. 

И допълни, че пробойните продължава да ги има и това е ставало винаги в полза на определени хора.