Заради безсрамието на Цветан Василев сърбите ще трябва да променят закон

Българският олигарх е направил дарение за фондацията на президента Томислав Николич, за да го изнудва, съобщава сръбският вестник Kurir

Българският олигарх Цветан Василев изнудва президента на Сърбия Томислав Николич, твърди сръбският вестник Kurir. Според изданието има сериозни съмнения, че Василев, който е собственик на завода за стъкло в Парачин и който дължи 20 млн. евро за ток и газ, е дал 1,2 млн. динара (120 динара = 1 евро) на фондацията на Николич, за да получи политическа защита от него.

Драган Добрашинович от Неправителствената коалиция твърди, че очевидно за Василев е било по-важно да получи политическо влияние, отколкото да си върне дълга.

„Това трябва да бъде регулирано чрез закон. Компаниите, които имат задължения, не може да дават дарения”, заявил Добрашинович. Александра Йерков, депутат от опозиционната Демократическа партия, е окачествила случая като срамен.
„Ако някой започне да проверява фондацията, ще види доста съмнителни дарители”, заявила Йерков. По думите й, нституциите трябва да проверят информацията, тъй като става дума за опит за влияние върху президента.