Гърция пред колапс: 650 000 фирми ги грози затваряне

Бизнесът е изправен пред проблеми при търговията на дребно, търговията на едро и външната търговия - внос и износ. Блокирани са всички трансакции за чужбина и в страната

650 000 фирми ги грози затваряне в Гърция, а над 2 милиона ще останат без работа. Обезпокоителните данни бяха представени от търговско- промишлената камара в Пирея.

Бизнесът е изправен пред проблеми при търговията на дребно, търговията на едро и външната търговия - внос и износ. Блокирани са всички трансакции за чужбина и в страната. Не могат да ги извършват и частните компании за превод на пари. Сериозни са вече и закъсненията с превози на хранителни продукти и лекарства по островите.

Удари претърпява и гръцкият туризъм. За последната седмица 40% от резервациите са анулирани. Между 36 000 и 48 000 резервации се анулират всеки ден според хотелиерите. Пред крах е изправен транспортният сектор, както и куриерските фирми. Президентът на федерацията на автобусните превозвачи предупреждава за възможни проблеми с извършването на услуги от следващия вторник.