Парамов: Арестувайте квесторите, за да разплетете аферата КТБ

Три жени отстрамиха българския съд с решението за банката на Цветан Василев

Три жени отсрамиха българския съд с решението за КТБ и показаха, че в България има справедливост и закони. Това заяви финансистът Кольо Парамов пред Faktor.bg по повод днешното решение на Софийския апелативен съд, с което като начална дата за неплатежоспособността на банката на Цветан Василев, ще бъде считана 20-ти юни 2014.

„Ако това решение беше взето от европейски съд, щеше да говори много зле за нашата съдебна система. Много съжалявам в момента за всички адвокатски кантори, които спечелиха доста пари от цялата ситуация в КТБ. Не знам как биха се почувствали сега, защото нещата тепърва се обръщат на 180 градуса." уточни Парамов.

Той призова прокуратурата да предприеме разпити на квесторите Лютов и Костадинчев още в понеделник: „Сега възниква фундаментален проблем, ако българската правораздавателна система спори за перфектност и точност, трябва още в понеделник да направи всичко възможно и да задържи уважаемите квесторите на банката. Да започнат много сериозни разпити по цялата верига на действия по отношение на всички видове финансови операции. Само така ще се разбере, че управителят на БНБ Иван Искров и част от неговите подчинени са съорганизатори на този изкуствен и фатален фалит. Това ще стане ясно, след като се разбере какви пари са преведени, какви цесии и прихващания са извършени, какви освобождавания от високи лихви са направени. Всичко трябва да се регламентира и да се посочи публично.”, коментира експертът и добави:

 „Решението на Темида изменя целия смисъл и цялата последователност на фалшификациите, които бяха направени през този период. Това решение на съда е  с исторически последствия. То за първи път определя вариант по практика и по точност, когато става дума за защита на онази истина, която вече ще даде сериозен пример в бъдеше никой да няма право да се съмнява или да отклонява и предприема действия с помощта на следствие и прокуратура, които да уронят престижа на една или друга фирма  или финансова институция. Вече няма да може да се твърди, че някой от политическата олигархия ще може да въздейства така на съда, че да се вземат решения, които да удовлетворят някой. Дошло е времето, в което ще се носи отговорност за всякакви действия против нормалния стопански живот в страната", казва още Парамов.