Шок! Хампарцумян дал 23 млн. кредит на "пирамидата" КТБ

Подменен е без причина основния сървър на банката, замитат се следи, създават се нови досиета на вложители

Шефът на „Уникредит Булбанк” Левон Хампарцумян е дал на фирма на Цветан Василев 23 млн. кредит, срещу който сега е придобил сграда на КТБ. Това разкри по Нова ТВ Вера Ахундова от неправителствената организация „Ние, гражданите”. Тя показа и коппия от документите по сделката. Ахундове е изрази недоумение как Хампарцумян, който от няколко месеца говори, че КТБ е била пирамида е дал "рисков" заем на такава фалшива институция.

Хампарцумян активно действа за съсипването на тази банка, но нямам представа какви са му мотивите, посочи Ахундова. Тя разкри още, че миналата година през септември-октомври в КТБ е бил сменен основният сървър, а в новия са били подменени и добавени около 300 досиета. Така например вложители с по 2 хил. лв. може да се окажат, че имат 100 хил., предполага Ахундова. Според нея така се източвана КТБ и се ощетява държавата. По този начин някои от сметките са  набъбвали космическа, други са намалявани, а е имало и занулени. 

От гражданската организация коментираха също и посещението на американския посланик Марси Райс в банката преди дни. Не е изключено визитата й да е свързана не с разследването на изчезналите милиони от КТБ, а със замитане на следите заради някакъв мистериозен интерес от страна на САЩ. 

Ахундова подчерта, че е дала всички материали, с които разполага на прокуратурата, но тя не се е задействала. Тя допълни още, че е предупредена, че целият ВАС е в ръцете на ДПС.