Аладин Харфан: Опашката на гущера остава и ще генерира нов Пламен Моллов

Хранителният бранш ще предостави списък с всички служители на БАБХ, участвали в корупционни схеми

Представителите на хранителния бранш, които сигнализираха за рекет от страна на Агенцията по храните, ще предадат още утре на новия директор на Агенцията списък със служителите, участвали в корупционните схеми.

След поредица сигнали за рекет върху бизнеса в петък Пламен Моллов беше отстранен от поста директор на БАБХ. Това обаче според бранша не е достатъчно. Аладин Харфан, който съобщи публично, че отказва да даде исканите му 10 хиляди евро "такса спокойствие", заяви: "Махам главата на гущера, но опашката му стои в Агенцията по безопасност на храните. Тази опашка ще генерира отново нов Пламен Моллов."

Всички замесени в корупционните схеми трябва да бъдат разследвани и съдени, каза Харфан, а мениджърът на фирмата му изброи имената на участвалите в изнудването. Много спешно ще искаме и нормативни промени, каза Биляна Томова.

Законът им дава право да предприемат всякакви действия, необходими за изпълнение на правомощията им. Формулирани по този общ и абстрактен начин, посочените правомощия са с възможности и предпоставка за злоупотреба със служебно положение от страна на проверяващите.

Освен млекопреработвателите към сигналите за изнудване днес се присъедини и Жельо Ганчев – собственик на фирма за детски храни.