Горящият завод край Средец - собственост на фалирал бизнесмен

Стоян Найденов имал няколко запора заради дългове към НАП и банка

Стоян Найденов, Собственикът на химическия завод „Металпласт БГ”, който се запали днес край Средец - Стоян Найден е изпитвал сериозни финансови затруднения, пише БЛИЦ след направена проверка в търговския регистър.

От информацията там става ясно, че бизнесменът е имал няколко запора върху дружествените му дялове във фирмите с негово участие. Единият е заради дълг към НАП, а другият – към банка.

В бизнеса с пластмасови изделия е и синът му - Иван Найденов, който също се оказал с финансови проблеми - имал дълг към банка, в размер на 722997 лева, заради което и дяловете му във фирмите също са запорирани.

Припомняме, че пожарът в завода се разрази днес около 12. 00 часа. 20 минути по-късно рухна покривната конструкция на цеха и дори се заговори за затрупани работници. В крайна сметка се оказа, че жертви няма. За по-сигурно бяха евакуирани 50 работника.

Към 12:30 от огъня се е срутила покривната конструкция на едно от халетата. В следобедните часове пожарът бе локализиран, но районът остана под наблюдение заради тлеещи места. На място и в момента има пожарна, полиция и линейки.

На този етап няма как да се каже каква е причината за пожара и дали той е умишлен. Тепърва ще започват огледи, съобщиха от МВР.

Нанесените щети са за стотици лева, защото на практика е изгорял целия цех с готова продукция в него.