Списък с най-големите вложители в КТБ взриви Фейсбук

Бизнесменът Александър Сталийски и приятелката му Вили Сечкова - общо с 30 млн. депозит в скандалната банка

Социалната мрежа Фейсбук бе взривена от списък с имената на големи вложители и кредитори в скандалната банка на Цветан Василев.

Обявените в него 510 имена на най-големите вложители в КТБ изглеждат автентични, тъй като потвърждава изнесени в медиите до момента информации за хора и компании, които са с блокирани средства в банката на злополучния Цветан Василев, пише BPost.bg. Има съмнения обаче, че това може би не е пълният списък, защото от него са изчистени имената на хора и фирми, чиито суми вече са цесирани.

От данните в изнесения списък става ясно, че бизнесменът Александър Сталийски държи над 20 млн. в трезора, а половинката му Вили Сечкова – 10 млн.

Никола Сукманджиев, станал известен като един от кандидат – спасителите на КТБ, вероятно ще изгори с 5,4 млн. лв.

Изненадващо в списъка присъства и шеф на отделение в столична общински болница. Христо Димитров Мазнейков има 4,7 млн. лв.

Настоящият министър на културата Вежди Рашидов притежава 2 590 000 лв., а бившата зам.-правосъдна министърка Илонка Райчинова – 1,1 млн. лв.

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган има на депозит в КТБ 881 000 лв. , а банкерътСтоян Александров почти 1,4 млн. лв.

Продуцентът и бивш тв водещ Евтим Милошев ще изгори с 1 419 000 лв., показва проверката на BPost.bg.

Топ 10 на най-големите длъжници

1.БТК-140 млн.

2.Еър пропърти Девелопмънт АД – 102 млн.

3.Топлофикация София – 89 млн.

4.Е. Миролио ЕАД – 66 млн. лв.

5.Булгартрансгаз - 56 млн.

6.Български енергиен холдинг ЕАД -44 млн. лв.

7.Кинтекс ЕАД – 36 млн. лв.

8.Централен кооперативен съюз – 32 млн. лв.

9.Кремиковци АД – 28 млн. лв.

10.Летище София ЕАД – 28 млн. лв.

Списък с 510 от най-големите вложители в КТБ пуснаха в социалната мрежа „Фейсбук“.

Списъкът на Иван Рачев изглежда автентичен, тъй като потвърждава изнесени в медиите до момента информации за хора и компании, които са с блокирани средства в банката на злополучния Цветан Василев, установи проверка на BPost.bg.

От данните става ясно, че бизнесменът Александър Сталийски държи над 20 млн. в трезора, а половинката му Вили Сечкова – 10 млн.

Никола Сукманджиев, станал известен като един от кандидат-спасителите на КТБ, вероятно ще изгори с 5,4 млн. лв.

Изненадващо в списъка присъства и шеф на отделение в столична общински болница. Христо Димитров Мазнейков има 4,7 млн. лв.