​Овчаров: Сделката с Уестингхаус е голям икономически грях, БСП да се разграничи

Драгомир Стойнев е зависим играч на групировките

Договорът с Уестингхаус е голям икономически грях към България, който ще тежи на съвестта на БСП. Той е много тежък за обществото. За това предупреди по bТВ бившият икономически министър и фактор в БСП Румен Овчаров.

Той е категоричен,че на този етап няма ясни параметри за изграждането на седми реактор в АЕЦ и за това не може да се каже каква ще бъде цената на тока от него.

Седми блок ще струва над 5 млрд. долара, а това е повече от стойността на двата реактора в „Белене”, но без цената на ядреното гориво. Ако БСП не се разграничи до дни от това действие на Стойнев, ние поемаме отговорността пред обществото за него. Така се дават на Уестингхаус изключителните права само те да работят на площадката на „Козлодуй” и тази отговорност ще носи БСП. Уестингхаус е регистрирана в офшорната зона на САЩ и ако се спазва новият закон за офшорните компании, тази компания не би следвало да спечели поръчка, но именно заради това процедурите се правят по този непрозрачен начин.

Ако БСП не се разграничи от това, което Стойнев направи през последните дни ние ще получим шут още следващите месеци. Стойнев е играч на корпорациите, зависим е, предупреди Овчаров.