​Русия няма да отговори с ракетен огън, ще дестабилизира Турция с кюрдите и ПКК

Европа може да спре касапницата в Близкия изток, ако престане да финансира Кремъл, купувайки газ и петрол

Георги Георгиев

Русия няма да реагира с директни атаки заради сваления си самолет? Дори да предположим, че Турция не е член на НАТО и трябва да се оправя сама.

Нека сравним Военновъздушните сили на Турция и Военновъздушните сили на Русия.

Турция:

60 100 души, 2 040 самолета и хеликоптера и 154 безпилотни апарата вкл. 285 изтребителя, 195 изтребителя-бомбардировачи, 101 хеликоптера (над 400 и към сухопътни войски), 80 транспортно-десентри самолета и пр.

  • Изтребител F-16 - 218, от всички варианти
  • Изтребител/бомбардировач F-4 - 143, от всички варианти
  • Изтребител/бомбардировач F-4E 2020 Terminator - 52
  • Изтребител F-5 - 67, от всички варианти
  • Изтребител F-35- 0, (116 поръчани)
  • Изтребител F-16Block 50+ - 0 (30 поръчани)
  • военно-транспортен самолет C-130 -13
  • военно-транспортен самолет С-160 -17[1]
  • военно-транспортен самолет CN 235-100M -50
  • военно-транспортен самолет Airbus A400M -0 (10 поръчани)
  • Вертолет AS 532UL Cougar Mk1 - 20
  • Вертолет Bell UH-1H Iroquois - 81
  • Безпилотни летателни средства TIHA Атака / Надзорния(18 в процес на разработка) - 0
  • Безпилотни летателни средства Heron Атака / Надзорния (1000/3300 км) - 10
  • Безпилотни летателни средства MQ-9 Reaper - 4
  • Безпилотни летателни средства MQ-1 Predator - 1
  • ВВС на Русия

    Многоцелеви изтребители Су-27, Су27С, Су-30 – 407 броя, поръчани 48 Су-35 (2010 г.)

    Су-34 – 25 бр. и 55 поръчани

    Многоцелеви изтребители МиГ 29 – 490 бр.

    Изтребител прехващачи МиГ 31 – 400 бр.

    Общо изтребители – около 1400 с поръчаните

    Бомбардировачи Су-24 – 515 бр.,

    Щурмовици Су-25 – 280 бр.

    Общо 800

    Стратегически бомбардиромвачи Ту-22 - 93 бр., Ту 95 - 64 бр., Ту-160 – 19 бр.

    общо – 173 бр.

    Транспортни Ту, Ил, Ан – 466 бр. общо

    Вертолети – общо 970 бр.

    Или 285 изтребителя, 195 изтребителя-бомбардировачи срещу 1400 руски изтребители, 800 руски изтребител-бомбардировачи и 173 стратегически бомбардировачи.

    Турция не разполага със стратегически бомбардировачи.

    Съотношението е приблизително 1:5.

    В евентуален локален конфликт Русия би могла да отдели не повече от половината си авиация.

    Практически това означава, че ще остане без нея.

    Дори ПВО на Турция да не се намеси.

    Това е на този етап, обаче с поръчаните 116 бр. F-35 – изтребители от пето поколение, които ще бъдат доставени през 2018 г. Турция ще си осигури сама въздушно превъзходство над Русия.

    Всякакви спекулации относно вероятен военен отговор на Русия са абсурдни, а в Кремъл много добре осъзнават, че трябва да са луди, за да предприемат подобно нещо и то срещу една от държавите, с които все още поддържат нормални дипломатически и икономически отношения. Много по-вероятно е да засилят финансирането на 

    тероризма вътре в Турция

    по линия на най-радикалните части на ПКК.

    Когато човек види етно-географската карта на Кюрдистан, разположен на териториите на Иран, Ирак, Турция и Сирия лесно ще се досети, че това ще е следващата линия, по която ще работи Кремъл за дестабилизиране на региона и ще отдели сериозен ресурс от стотиците милиарди долари, които печели от доставки на газ и нефт за Европа без конкуренция.

    Няма как да отречем очевадното - дестабилизацията на региона прави невъзможно прокарването на редица газопроводи и нефтопроводи към Европа от богатите на залежи Иран, Саудитска арабия, Катар, Египет, Азербайджан.

    70 % от брутния вътрешен продукт на паразитната империя се формира от газ и нефт. Тя ще направи всичко възможно тази дестабилизация да продължи, за да запази пазара си в Европа без конкуренция.

    Това бе и основната причина Русия да финансира и подържа години наред режима на Саддам Хюсеин, да го въоръжава до зъби, за да воюва с Иран и да нападне Кувейт.

    Режимът на Асад бе и все още е основният гарант, че конкурентни на руските газопроводи към Европа няма да минат.

    След разбиването на Ислямска държава и падането на режима на Асад, етно-географският регион Кюрдистан ще бъде следващата брънка от методите за дестабилизация на региона и не се съмнявайте, че Кремъл ще хвърли сериозен ресурс, част от над 1000 милиарда долара, които печели годишно от доставки на газ и нефт за Европа.

    С 1% от тази сума,или само само с 10 милиарда ежегодно, те могат да финансират, подържат и провокират тероризъм в целия регион по много начини. Ето защо твърдя, че ЕС трябва да приеме превантивни мерки за тотален и безусловен отказ от руски газ и нефт и преминаване към алтернативни източници и алтернативни доставки. И бъдете сигурни, че когато това се случи, касапницата в Близикя изток ще спре, защото няма да има смисъл от нея.

    Друг е въпросът за пълния абсурд. Докато Европа плаща стотици милиарди долари годишно на Русия, тя продължава с тези пари да строи танкове и ракети, насочени към нас, да финансира паразитни политически структури, да подкупва, да разгръща мощна информационна пропагандна война против съюза и да изкупува икономически активи в цели сектори от икономиките на отделни държави.

    България е най-бруталния пример 

    за това - руска собственост са единствената рафинерия, плащаме и най-скъпия руски газ. Руска собственост станаха и БТК, Булгартабак, редица медии, телевизии, хотелски, търговски и аптечни вериги - все отрасли, от които Кремъл, без да инвестира, придобива български активи и смуче средства в посока Кремъл. Над 20 милиарда лева годишно заминават от България в посока Кремъл. 1/4 от БВП на България. Ако не и повече. Само от "Лукойл Нефтохим" са по 7-8 милиарда годишно.

    Сещате се за какво иде реч. С нашите пари Кремъл създава и финансира паразитни политически структури като ДПС, Атака, България без цензура и прочее...Купува си цели правителства и парламент.

    Когато човек види, че цялото политическо ръководство на ДПС, съставено преди 25 години изцяло от доказани агенти на Държавна сигурност, му става ясно за какво иде реч. Неслучайно ДПС свали правителството на Димитров през 1992 г., след като отказа да предаде Нефтохима на Русия, неслучайно и правителството на ДПС с Орешарски бе избрано с един недостигащ глас - този на Волен Сидеров, за да строи Южен поток, АЕЦ и да доразграби КТБ - структура, създадена от КГБ още през 1988 г.