Oгнян Минчев: Има ли стойностни хора в този ПФ? Не изглежда да има...

Участието на Патриотичния фронт в парламентарното мнозинство беше единствената възможност да се избегне създаването на т.нар. "гъвкаво мнозинство". Но патриотите не намериха сили да се справят със задачата, която трябваше да им е приоритет - да се заемат с проблемите на българския национален упадък. Вместо това - "хванаха се за назначаването на български офицер с турско име за зам.-министър на отбраната" и назначиха за шеф на парламентарната комисия по култура депутат, който няма нищо общо с културата.

"Има ли стойностни хора в този ПФ? Не изглежда да има" - коментира в социалната мрежа политологът Огнян Минчев.

Ето статуса на Огнян Минчев във Фейсбук:

Бях един от хората които подкрепяха категорично интегрирането на Патриотичния фронт в парламентарното мнозинство. Това беше единствената възможност - от аритметична гледна точка - да се избегне създаването на т.нар. "гъвкаво мнозинство", което да бъде на практика контролирано от тези, които направиха преврата "Костинброд", тези, които създадоха проблема # кой, тези, които разграбиха държавата - с последния си акт на грабеж през КТБ ни ограбиха с над 4 млрд. лева. Но моята - и на другите като мен - подкрепа за участието на Патриотичния фронт във властта сега се връща върху всички нас по логиката на старата поговорка: "с техните камъни - по техните глави".

Ако тези хора са патриоти, националисти, както щете ги наречете - те трябваше от деня първи на това управление да се заемат с проблемите на българския национален упадък и да ги изведат в челото на публичния дебат и политическите решения. Очевидно нямат сили - нито морални, нито интелектуални - за подобна задача. Хванаха се за назначаването на български офицер с турско име за зам.-министър на отбраната... Бил "човек на Ердоган"... С две думи - предател.

Доказателствата? Няма такива.

Знаят ли г-да патриотите какво следва от обявяването на един офицер за предател? Или съд и наказание за офицера, или позор за клеветника!

Има ли стойностни хора в този ПФ? Не изглежда да има...

Вчера за шеф на парламентарната комисия по култура бе избран депутат, който не само няма нищо общо с културата. Той има политическа биография, свързана с ксенофобската великоруска секта Атака, с милиционерското задкулисие на пост-комунизма и с олигархичните протекции за кариерата си - включително с одиозното му инсталиране като "архонт".

Подиграват ли се с културата и с медиите г-да депутатите? Наказват ли ги?

Колко време се надяват да изкарат на власт с подобни назначения? Или имат намерение да извадят сопата с предупреждението - "каквото ви определим - това ще е..."

Ако тези са патриоти - аз съм ескимос. Извинете...!