Защо косопадът ни атакува през есента?

Истинското решение изисква грижа и за живата част на косъма

Есенният косопад докторите обясняват със сезонно изтощаване на целия организъм. При това състояние на тялото луковицата (коренът на косъма) не получава достатъчно хранителни вещества и отслабва. Косата полека-лека губи силата и здравината си – започва да се къса и да цъфти, а крайният резултат е силен косопад.

Този проблем не може да се реши само с продукти с външно приложение, защото те работят отгоре – върху мъртвата част на косъма. Истинското решение изисква грижа и за живата част на косъма – коренът, и по-конкретно подхранване на неговата луковица.

Подхранването и здравината на луковицата са решението срещу косопада. Подхранването и здравината на луковицата са решението срещу косопада

Когато корените на косата са добре подхранени, те стават по-устойчиви. Това дава здрава основа на косата, подобно на тази, която дърветата получават от своите корени. Най-подходящата терапия за луковиците са три специални растителни масла, които се грижат за хидратирането, подхранването и заздравяването на връзката между кожата на главата и корена на косъма.