Санират още 750 блока до края на годината

Министър Павлова анонсира и програмата за насърчаване на малкия и среден бизнес

Очакваме над 750 жилищни блока да бъдат санирани в страната до края на годината по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Прогнозите са на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която откри официално петнадесетия блок, обновен по програмата.

На събитието присъстваха още премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, както и кметът на община Благоевград Атанас Камбитов и областният управител Бисер Михайлов.

По думите на Павлова, ако няма обжалване на процедурите по избор на изпълнители, се очаква работата по сградите да бъде изпълнена в срок.

Тя напомни, че програмата е насочена към малкия и среден бизнес, защото една фирма работи по една сграда. Осигурява се заетост и за производителите на дограма, изолации и други материали, което променя ситуацията с безработицата в регионите.

Министър Павлова поздрави жителите и община Благоевград за активността. Досега в града за саниране са одобрени 150 сгради, което го превръща в първенец по програмата.

"Финансиране има и продължаваме приоритетно със санирането на панелните сгради", увери Павлова.