​Каролев: Няма сделка за БТК, посредници опипват почвата

Цветан Василев няма намерение да се връща в България, продава бизнесите си

Сделка за БТК няма, тя е с опция, няма сделка и за други дружества на Цветан Василев. Не вярвам Цветан Василев през подставени лица да иска да придобива част от свои активи. Тези инвеститори не ми изглеждат като подставени лица на банкера. Според мен Цветан Василев, не вярва на справедливост в България, няма намерение да се връща тук, решил е да разпродава бизнесите си. За това се е свързал с инвестиционни посредници и проверява какво може да продаде. Тази теза разви по Нова ТВ финансистът Владимир Каролев.

Става дума за около 200 млн. лв. Хората, които се явяват като купувачи на активите на Цветан Василев, са с добро образование и работят за големи американски фондове. Работят с Москва, но не с руски капитали. Така, че няма какво толкова сложно да ги проверяват нашите служби. Според мен сделка за БТК няма, дори и за 1 евро. Няма кой да покрие 900 млн. след като не знае дали ще си върне инвестицията. Става дума за проучване, опипват възможността за инвестиция, обясни Каролев.

Той изрази позиция, че е привърженик на идеята да има опция прокуратурата да може да разваля сделки, но въпросът е какво пише в закона.

Важни са детайлите в закона, защото прокуратурата може да се включи в кражбата на активи, предупреди Каролев.