​"Подкрепа" иска смяна на квесторите в банка “Виктория”, плаши с протести

КТ „Подкрепа" настояват незабавно да бъдат сменени квесторите в банка „Виктория".

В нарочно писмо до БНБ от синдиката изразяват своята категорична позиция, че подкрепят безусловно искането на служителите на банката и ако то не бъде изпълнено, работещите ще излязат на протест.

От КТ „Подкрепа" подкрепяме безусловно искането на служителите на ТБ „Виктория" ЕАД за незабавна смяна на квесторите, назначени в тази банка", заявяват от синдиката.

„На 29.09.2014 г. от името на президента на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев, бе поискано организиране на среща с Нели Кордовска - понастоящем изпълняваща функциите на ръководител на управление "Банков надзор" в БНБ, на която да бъдат обсъдени някои проблеми, изложени от ръководството на синдикалната секция в централата на ТБ "Виктория" ЕАД към КТ "Подкрепа" и негово искане, отправено в официално писмо до БНБ", заявяват синдикалистите.

На 1.10.2014 г. секретарката на Нели Кордовска насрочи срещата за 15.00 ч. на 02.10.2014 г., но малко след това я отмени, като препоръча да се обърнат по този въпрос към управителя на БНБ -Иван Искров. Тази препоръка бе изпълнена, но секретарката на Иван Искров също отклони искането за среща с обяснението, че конкретните поставени въпроси няма да бъдат дискутирани със синдикатите, поясняват от "Подкрепа".

"Поради отказа както на Нели Кордовска, така и на Иван Искров да се срещнат и разговарят с представители на КТ "Подкрепа" и на служителите в ТБ "Виктория" ЕАД, което за пореден път е индикация за явно нежелание за поемане на отговорност от страна на БНБ по въпроси от нейната изключителна компетентност, публично заявяваме, че подкрепяме безусловно искането на служителите на ТБ "Виктория" ЕАД за незабавна смяна на квесторите, назначени в тази банка, като прилагаме официалното писмо до БНБ, в което е отправено това искане и причините за него са достатъчно добре аргументирани", категорични са синдикалистите.