​Зловеща прогноза на „Господаря на света”: България е път за никъде

Коментарът показва пълната непригодност на нашата политическа каста

„България - път за никъде” – под това заглавие IIL (Институтът за международни финанси, известен като господаря на света, б.р.) е публикувал свой анализ, със стряскаща прогноза за стрнаната ни (виж ТУК).

Анализът разглежда (с показатели и данни) всичко онова, което само се шепне у нас от експертите – от бюджетен дефицит от 6.3% от брутния вътрешен продукт (т.е. поне 5 милиарда лева!) и лошо фискално състояние през тоталния упадък на икономиката и кредитните институции у нас, та чак до всепроникващото връзкарство, бюрокрацията и корупцията.

Тази оценка е като присъда за осъден на смърт, особено с главата, посветена на кратко и средно-срочните рискове пред стабилността на българските финанси, лева, икономиката и услугите.

А кои са IIF?

Ами те са гласът на господаря на света!

IIF - Институтът за международни финанси е глобална асоциация на световната финансова индустрия.

В него членуват най-големите търговски и инвестиционни банки, управляващи активи, застрахователни компании, държавни инвестиционни фондове, хедж фондове, централни банки и банки за развитие. Става дума за 500-те най-големи парични институции на нашата планета!

Дори от един преглед на Борда му се вижда влиянието и силата на IIF. Например негов председател е Дългалс Флинт, диригент на най-голямата фин. институция в света - Group HSBC Holdings PLC. Компания му правят шефовете на най-големите банки и фондове.

Анализът е съвсем пресен – от 20 юли този месец е достъпен за абонатите. Той показва пълната непригодност на нашата политическа каста - без значение сини, червени, пембяни и каквито и да е др. партийни цветове. В него се изказва плаха надежда, че е възможно след изборите да дойде и „по-разумно управление”. „Разумно” под натиска на обстоятелствата, както изрично се уточнява, защото господарите на света са категорични, че у нас в изредилите се властови конфигурации няма управление, което да може да реши проблемите.

Анализът е плесница и за всички нас – като примитивно прообщество и народ, който не иска и не може да въведе ред в страната си, коментира разследващият журналист Григор Лилов.