Златните българските гимнастички: Доста по-страшно се играе у дома

България спечели осем медала от Световната купа по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец"

"Доста по-отговорно и по-страшно е да излезем пред родна публика и мисля, че най-много ни е страх преди да излезем. В момента, в който започне съчетанието, вече мислим за елементите и сме по-спокойни." Това заяви Симона Дянкова, капитан на националния отбор по художествена гимнастика, след като грациите ни направиха фурор на Световната купа в "Арена Армеец".
"Не бих казала, че ги беше страх от конкуренцията, по-скоро изпитваха вълнение как ще се представят именно на родна земя и тук е моментът да благодаря на публиката, която беше чудесна. Изпадаха зрителите в неописуем възторг след изпълнението на всеки един елемент и мисля, че публиката в нашия случай беше шестият играч на терена", сподели пред БНТ Весела Димитрова, старши треньор на националния ансамбъл.
"Мисля, че ние играем доста различно и доста сложна гимнастика, която се харесва на хората", допълни и гимнастичката Лаура Траатс.

България спечели общо осем медала от Световната купа по художествена гимнастика в зала "Арена Армеец" - три златни, два сребърни и един бронзов. Това е изключително успешно представяне за младите български гимнастички. Две от златните отличия са на ансамбъла ни, които са първи в многобоя и във финала на пет обръча. Злато на бухалки спечели индивидуалната ни състезателка Катрин Тасева, Боряна Калейн също грабна медал - бронз за обръч, където пък Тасева спечели сребро.