Журналист за посегателството над Скрипал: Искат да ударят руснаците, че опитали да убият един човечец

Чудят се за какво да се хванат, но това не изигра никаква роля в изборите, заяви Любомир Коларов, председател на "Сдружение на приятелите на Русия "Ал. Невски"

Любомир Коларов

Любомир Коларов

Руснаците винаги ги вълнува чест, достойнство, самостоятелност. Точно това напипа Путин - което вълнува руснаците, коментира пред бТВ президентските избори Любомир Коларов, журналист и председател на "Сдружение на приятелите на Русия "Ал. Невски". Той се захласна в хвалебствия: "Вижте как се развива Москва, Ленинград, какви строежи! Не гледайте малките неща, незначителните", препоръча той. Журналистът разкри, че след разпада на Съветския съюз в страната настъпили катаклизми, които довели до упадък на икономиката и ценностите. „Руснаците се почувстваха слаби, нещастни и омерзени. И дойде Путин и спря това”, обясни той като за наивници.

Коларов продължи да обяснява, че Путин е направил впечатляващ ход с това, че спря приватизацията в страната и е укрепил някои държавни сектори. На въпрос не раздаде ли всичко на олигарсите, Коларов се възмути и обясни, че те (олигарсите) били напуснали Русия. 

Липсата на опозиционера Алексей Навални на изборите според него не е от особено значение. По думите му той не е можел да повлияе на резултатите и най-много би могъл да вземе 5-10% от вота. "Навални е популярен само в 2-3 града. Той заложи на интелигентската прослойка", убеден е Любомир Коларов

Случаят със Сергей Скрипал не се е отразил на изборите, смята той. „Сега е удобно да ударим руснаците, че убили един човечец. Чудят се за какво да се хванат”, добави Коларов. На челото ли му пише, че е убит от руснаците? Защо не са го утрепали в затвора в Русия, а са го оставили да се влачи чак в Лондон. Чудят се за какво да се хванат, но това не изигра никаква роля за руснаците.