Зам.-кметът на Сопот, социалист: Лидерът на пичовете от БСП е пичка!

Фактори от „Позитано” притискали ръководството на общината да вършат нарушения в полза на задкулисни играчи

Деян Дойнов и Николай Новаков

Деян Дойнов и Николай Новаков

Лидерът на пичовете от БСП е пичка! Така зам.-кметът на Сопот Николай Новаков, който е член на столетницата нарече Корнелия Нинова. Скандалният разговор се проведе в предаването на Георги Коритаров по ТВ „Европа”. Новаков гостува заедно с кмета на града Деян Дойнов. Наскоро и двамата социалисти бяха изключени от партията. Първо червен шут получи Новаков, защото уронил престижа на БСП в предаване на Коритаров. След това кметът Дойнов си хвърли оставката в знак на солидарност със заместника си.
Кметът на Сопот Деян Дойнов обясни, че ръководството на червената партия в Сопот свикало набързо събрание и обявило изключването им. Кметът окачестви този акт като долнопробен и непочтен.

Дойнов и Новаков обясниха, че целият им проблем е, че се опитват да работят с централната власт и срещат разбиране при решаването на местни проблеми от премиера Борисов, финансовия министър Горанов и вицепремиера Томислав Дончев. От БСП настоявали да бъдат опозиция на ГЕРБ.

ГЕРБ помага на Сопот, а БСП руши това, което правим, обясни Дойнов. Според колегата му Новаков пък хора на БСП са участвали във всички проекти, заради които община Сопот е натрупала милиони дългове, при предишния мандат. Двамата управници на Сопот се оплакаха, че непрекъснато са обект на заплахи, шантаж и притискане от страна на отговорни фактори от „Позитано”. Последно скандалите били заради някакъв специален инвеститор, който сам преди години декларирал в местната данъчна администрация, че декарите му с лозя са търговски площи. Сега хора от централата на БСП ги атакували с искане старата декларация на инвеститора да се унищожи и замени с нова. Последно от името на въпросния инвеститор дошъл да ги придумва бившият зам. министър на туризма от БСП Бранимир Ботев. Искал да се разбере със зам.-кмета на четири очи, но той му отказал да разговарят извън общината. После последвали обаждания от „Позитано”. В атаката се включил и лидерът на софийските социалисти Калоян Паргов, както и други червени фактори. 

По този начин не може да се работи, карат ни да правим нарушения в името на лица, които явно са близки до БСП, оплакаха се кметът на Сопот и заместникът му. Според тях истинските причини да бъдат изключени от партията са, че отказват да вършат задкулисни услуги на хора от централното ръководство.
Вижте ТУК цялото предаване.